au pair

Au Pair w Stanach Zjednoczonych – Informacje dla rodziny goszczącej

Program Au Pair w Stanach Zjednoczonych

Program Au Pair w Stanach Zjednoczonych łączy w sobie wykwalifikowaną i przystępną cenowo opiekę nad dziećmi umożliwiając poznawanie osób z innych kultur. Żadna inna forma opieki nad dziećmi nie  jest tak elastyczna, niezawodna oraz atrakcyjna pod względem kosztów.
 
Ponieważ współpracujemy z  agencją partnerską w Ameryce licencjonowaną przez rząd Stanów Zjednoczonych, rodzina goszczącą może znaleźć Au Pair w bardzo łatwy i szybki sposób za pośrednictwem AuPair.com. Nasz doświadczony personel oraz partner zapewniają pomoc na każdym etapie procedury oraz przez cały rok trwania programu. Prosimy pamiętać, że aby zostać rodziną goszczącą w Stanach Zjednoczonych oraz wziąć udział w legalnym programie Au Pair rodzina powinna skorzystać z usług agencji licencjonowanej przez rząd Stanów Zjednoczonych. Jedynie rejestracja w takiej licencjonowanej agencji umożliwia uczestnikom uzyskanie wizy J-1!
 
Po wypełnieniu wniosku na naszej stronie w ramach bezpłatnej rejestracji, rodzina goszcząca może dodać do ulubionych wybrane Au Pair oraz wysłać do nich standardowe wiadomości. Dostępne jest także członkostwo członkostwo Premium umożliwiające kontakt ze wszystkimi uczestnikami. Podczas kontaktu z Au Pair powinni oni także omówić kwestie związane z agencją. Możliwe jest także wyszukiwanie na stronie AuPair.com oraz późniejsza rejestracja za pośrednictwem Agenta Au Pair, aby możliwe było legalne świadczenie pracy przez Au Pair na rzecz rodziny.
 

Korzyści dla rodziny goszczącej Au Pair

  • Rodzina goszcząca Au Pair z innego kraju odnosi wiele korzyści dodatkowo do zapewnianej opieki nad dziećmi. Dzięki temu rodzina oraz dzieci mogą przeżyć niesamowitą przygodę. Jednak Au Pair to nie tylko nowy członek rodziny, ale także wiele dodatkowych korzyści:  
  • Opieka nad dziećmi przez doświadczone osoby
  • Wymiana kulturowa oraz wyjątkowe doświadczenie dla całej rodziny
  • Przystępna cenowo niezawodna opieka za około 340 USD tygodniowo.
  • Gwarantowana liczba godzin opieki nad dziećmi w tygodniu
  • Elastyczny grafik
  • Pomoc w obowiązkach domowych
  • Wsparcie lokalnej agencji 
 
Pierwszym zadaniem rodziny goszczącej jest powitanie kandydata oraz sprawienie, aby poczuł się częścią rodziny. Ponadto rodzina goszcząca musi spełniać pewne wymagania, aby uczestniczyć w programie Au Pair co będzie weryfikowane przez lokalną agencję.

Czy możesz zostać rodziną goszczącą w Stanach Zjednoczonych?

 
Au Pair to nie tylko zapewniona opieka nad dziećmi, ale także nowy członek rodziny, będący częścią codziennego życia. 
Rodzina goszcząca może wziąć udział w programie, jeśli:  
 
  • Posiada minimum jedno dziecko w wieku poniżej 18 lat
  • Jest w stanie zapewnić pokój z oknem oraz posiłki w ciągu dnia 
  • Kieszonkowe 195,75 USD nie jest problemem 
  • Jest w stanie pokryć koszty kurs językowego w wysokości 500 USD lub innego kursu dla Au Pair
  • Może przyjąć Au Pair na okres min. 1 roku 
  • Członkowie rodziny posiadają obywatelstwo amerykańskie lub stałe prawo pobytu w Stanach Zjednoczonych  
  • Językiem używanym w domu jest angielski 
  • Uznajesz, że czas pracy uczestnika nie może przekraczać 45 h tygodniowo – włącznie z opieką nad dziećmi 
  • Jesteś w stanie zapewnić uczestnikowi minimum jeden wolny weekend w miesiącu oraz 1,5 wolnego dnia w tygodniu.
  • Jesteś w stanie zapewnić uczestnikowi minimum 2 tygodnie płatnego urlopu po każdych 12 miesiącach pracy 
  • Jesteś w stanie zapewnić ubezpieczenie zdrowotne oraz pokryć koszty związane z użytkowaniem samochodu 
 
Jeśli spełniasz powyższe wymagania a po zapoznaniu się z powyższymi informacjami jesteś przekonany/a że Au Pair będzie dla twojej rodziny idealnym rozwiązaniem, wypełnij wniosek rejestracyjny a przedstawiciel naszego partnera Au Pair skontaktuje się wkrótce z tobą. 

Zarejestruj się jako rodzina
 
Upewnij się, czy twój kandydat spełnia wszystkie kryteria, aby zostać Au Pair w Stanach Zjednoczonych. Zaznaczeni kandydaci to osoby,  które spełniają wymagania i zostali pozytywnie zweryfikowani przez naszą agencję.

Wynajmowanie Au Pair w Stanach Zjednoczonych z pominięciem agencji

 
Uwaga: Wynajęcie osoby do pracy w charakterze Au Pair przez 6 miesięcy na podstawie wizy turystycznej lub formularza ESTA jest niezgodne z prawem i może powodować poważne konsekwencje. Stosunek prezydenta co do pracy nielegalnych imigrantów jest powszechnie znany, więc nie warto ryzykować. 
Nie należy także proponować Au Pair przyjazdu do Stanów Zjednoczonych z pominięciem programu licencjonowanego przez Department Stanu. Nie jest to zgodne z prawem i każda rodzina goszcząca w Stanach Zjednoczonych wie o tym bardzo dobrze! 
 
Wszystkie rodziny oraz kandydaci na Au Pair są regularnie weryfikowani a w przypadku jakichkolwiek nielegalnych kroków konto danej osoby może zostać zablokowane. Naszym priorytetem jest bezpieczeństwo użytkowników naszego serwisu, dlatego podejmujemy zdecydowane działania w przypadku naruszenia prawa! 
 

Dlaczego AuPair.com?

 
Od wielu lat zajmujemy się rekrutacją uczestników do programu Au Pair zapewniając wszelkie konieczne informacje oraz możliwość znalezienia właściwej osoby. Ponieważ współpracujemy z amerykańskim partnerem zapewniamy rodzinie goszczącej dodatkowe usługi i następujące korzyści:
 
Możliwość kontaktu z kandydatami na Au Pair za pomocą serwisu AuPair.com
• Niezawodną, przystępną cenowo opiekę za jedyne 340 USD tygodniowo
• Szybki wybór Au Pair przez doświadczonych profesjonalistów
• Możliwość poznania innych kultur 
 
 
Wraz z naszym partnerem Au Pair zapewnia wsparcie nie tylko podczas całej procedury ale także świadczy pomoc rodzinie goszczącej i Au Pair przez cały rok.
 

W jaki sposób można przyjąć Au Pair w Stanach Zjednoczonych? 

 
Aby zapewnić legalny pobyt w Stanach Zjednoczonych każdy kandydat musi spełnić pewne wymagania wizowe Wiza J-1. Sprawdź, czy wybrany kandydat spełnia następujące wymagania: 
 
1. Wiek: 18 -26 lat
2. Znajomość języka: angielski na poziomie komunikatywnym
3. Osoba w stanie wolnym
4. Osoba bezdzietna
5. Osoba o dobrym zdrowiu, niepaląca oraz niecierpiąca na chroniczne choroby
6. Osoba zdecydowana na wyjazd na okres 1 roku!
7. Min. 200 h doświadczenia w opiece na dziećmi w ciągu ostatnich 2 lat
8. Prawo jazdy oraz doświadczenie jest obowiązkowe
9. Zaświadczenie o niekaralności
10. Brak zaburzeń i chorób psychicznych 
 
Zwykle wszystkie kandydatki na Au Pair przedstawione rodzinie spełniają powyższe wymagania. Jednak warto omówić dokładnie takie kwestie z każdym kandydatem. 
 

Procedura krok po kroku dla rodziny goszczącej w Stanach Zjednoczonych:

1. Wypełnij formularz na AuPair.com

W pierwszej kolejności należy wypełnić formularz, w celu utworzenia konta po czym można rozpocząć poszukiwania kandydatów na Au Pair korzystając z naszego serwisu. Każdego potencjalnego kandydata na Au Pair należy zachęcić do rejestracji w naszej agencji, aby możliwe było spełnienie wszystkich wymogów prawnych. Dodatkowych informacji dotyczących rodziny goszczącej w Stanach Zjednoczonych udziela nasz partner Agent Au Pair.
 

2. Wyszukiwanie Au Pair

Może już znalazłeś właściwą osobę w naszym serwisie. W takim przypadku należy ją zachęcić do wypełniania wniosku rejestracyjnego, aby umożliwić kontakt z naszym amerykańskim partnerem. 
Po zakończeniu rejestracji w agencji możesz także wyszukać kandydata w naszej bazie Au Pair. 

 

3. Kontakt z potencjalnymi kandydatami 

Aby lepiej się poznać warto umówić rozmowę z kandydatem na Au Pair korzystając z komunikatora Skype. Rozmowa taka zapewnia możliwość lepszego poznania każdej osoby pod kątem nowego członka rodziny oraz pozwala omówić codzienne życie rodziny, dzieci, wspólne zajęcia rodzinne oraz wszystko, co jest ważne dla Ciebie. Na podstawie takich rozmów można łatwiej podjąć decyzję. O wybranej osobie należy poinformować samego kandydata na Au Pair jak i agencję.
 

4. Zajmujemy się wszystkim 

Jeśli wybrano już kandydata, to agencja zajmie się całą resztą, zbierając wymagane dokumenty i organizując przelot Au Pair.  
 

5. Podpisanie umowy

Podstawą współpracy kandydata z rodziną goszczącą jest zawarta umowa przesyłana przez agencję. Po podpisaniu umowy przez rodzinę goszczącą, do Au Pair zostaną przesłane wszystkie dokumenty konieczne do uzyskania  wizy J-1
 

6. Przygotowanie domu i członków rodziny 

Na przywitanie nowego członka rodziny należy się odpowiednio przygotować. Jeśli masz zamiar udekorować pokój Au Pair lub zmienić niektóre meble i wyposażenie, to warto zająć się tym jak najszybciej. Możesz też przygotować mały upominek, np. przewodnik turystyczny lub kartę upominkową do najbliższej kawiarni, z której kandydat chętnie skorzysta następnego ranka,  gdy będzie odprowadzał dzieci do szkoły.  

 

7. Powitanie nowego członka rodziny.  

 


Au Pair w Stanach Zjednoczonych – wynagrodzenie i czas pracy
Au Pair w Stanach Zjednoczonych – wynagrodzenie i czas pracy Zobacz »
Program Au Pair w Stanach - kontrakt i ubezpieczenie
Program Au Pair w Stanach - kontrakt i ubezpieczenie Zobacz »
Wymagania wizowe dla Au Pair w USA: jak aplikować o wizę J1?
Wymagania wizowe dla Au Pair w USA: jak aplikować o wizę J1? Zobacz »